Spelen over de grens @ ESNS 2018 - Inclusief presentatie rapport ‘Exportwaarde van de Nederlandse populaire muziek 2016'

Is Nederland te klein voor je? Hoe pak je dat dan aan, voet aan de grond krijgen in de Verenigde Staten, Engeland, Frankrijk, Duitsland? Of misschien eerst maar eens naar België?
 
Tijdens Eurosonic Noorderslag presenteert onderzoeker Sieb Kroeske van bureau Perfect & More BV traditiegetrouw zijn rapport 'Exportwaarde van de Nederlandse populaire muziek’. Dat gebeurt altijd met één jaar tussenliggend. Het rapport over 2016 wordt dus openbaar op ESNS 2018, en wel op zaterdag 20 januari. Sieb krijgt het woord tijdens het panel over de praktijk van de popmuziekexport, dat is opgezet door Dutch Music Export.
De panelleden zijn Koos Groenendijk (manager Naaz), Ronald Keizer (manager Jungle By Night en The Mysterons) en Steijn Koeijvoets (manager MY BABY). Zij hebben allen op eigen wijze gebruik gemaakt van Dutch Music Export en Dutch Impact om hun acts meer slagkracht te geven in het buitenland. Zij zullen vertellen over marketingplannen, promotiebudgetten, subsidieaanvragen en het nut van buitenlandse conferenties.   (Op de foto:   MY BABY op Reeperbahn,   foto WDR/Von der Heiden)
 
Vierde partij aan tafel is Romy Coomans, zangeres van RoMi Cage. Dit duo legde zelf contact in de VS, waar ze met producer Joe Chicarelli (U2, Alanis Morissette, Elton John, Jason Mraz) in 2015 hun debuut Things We Never Say opnamen. Schrijver Godfried Nevels nam het duo op in zijn in 2017 verschenen boek 'Dutch in the USA', waarin ze hun verhaal vertellen naast onder andere Shocking Blue, Focus, Bettie Serveert en Within Temptation. Hoe is het ze sindsdien vergaan? (Op de foto: RoMi Cage met producer Joe Chiccarelli, april 2017)  
 
Muziekjournalist Mark van Schaick zal het gesprek leiden.
 
Spelen over de grens! Inclusief presentatie rapport ‘exportwaarde van de Nederlandse populaire muziek 2016
 
Sat 20 Jan 
De Oosterpoort, R10 - Panel Room
15:00 - 16:00