Nederland gastland op The Great Escape 2018

The Great Escape, het gerenommeerde Engelse festival voor nieuwe muziek, heeft voor haar volgende editie Nederland als belangrijkste internationale partner. Samen met Dutch Music Export zal The Great Escape de Nederlandse muziekindustrie belichten met tal van optredens van aanstormend talent.

 


 

The Great Escape in Brighton is voor nieuwe acts uit de hele wereld de toegangspoort naar het Verenigd Koninkrijk. Al meer dan 13 jaar spelen de internationale partners van het festival hierbij een belangrijke rol. Dankzij hun ondersteuning kunnen nieuwe artiesten uit diverse markten zich adequaat presenteren voor The Great Escape's omvangrijke publiek van invloedrijke industrieprofessionals en festivalgangers.

 

Dutch Music Export is een trouwe partner van The Great Escape, want sinds de eerste editie is de Dutch Impact Party een hoogtepunt in het conferentieprogramma. Al dertien jaar zetten Nederlandse acts er gedenkwaardige optredens neer, waaronder Jameszoo, Klangstof, Amber Arcades, Dope D.O.D en Jacco Gardner.

 

Reeds geboekt voor een show tijdens The Great Escape - en First Fifty in november - is de achttienjarige Nederlands/Koerdische singer-songwriter Naaz. Ook bevestigd is Pitou, de Amsterdamse die bekend staat om haar opvallende reeks invloeden, variërend van Bulgaarse koormuziek tot Sparklehorse en Joni Mitchell. Haar langverwachte debuut-EP verscheen in 2016 op het Schots/Nederlandse label Mink Records en werd nationaal en internationaal goed ontvangen. Een keur aan Nederlandse namen voor The Great Escape zal de komende maanden bekend worden gemaakt.

 

Ruud Berends van Dutch Music Export is vereerd dat Nederland focusland mag zijn op The Great Escape 2018: "Ons land heeft The Great Escape vanaf het eerste jaar ondersteund met zowel de Dutch Impact Party als met promotionele ondersteuning voor onze artiesten en de muziekindustrie. Het Verenigd Koninkrijk is een van de belangrijkste territoria voor de kwaliteitsacts uit de Lage Landen die verder kijken dan de grens. En The Great Escape vormt het beste platform om het Nederlandse muzikale talent te presenteren, te ondersteunen en te promoten - niet alleen voor het Verenigd Koninkrijk maar ook voor de internationale markt.”

 

Rory Bett, CEO van organisator MAMA: "We zijn blij dat we eindelijk de schijnwerpers kunnen richten op een van onze sterkste en langdurigste partners, Nederland. Sinds de geboorte van The Great Escape in 2006 heeft Dutch Music Export met ons samengewerkt om de beste Nederlandse artiesten naar het festival te brengen, en onze conferentie en line-up zijn in hun kracht gegroeid met Nederlandse steun en hun ongelooflijke muziekscene. 2018 is het perfecte moment om het allerbeste dat Nederland te bieden heeft in de voorhoede van ons festival te tonen!"