Naaz showcase tour 2017/2018 nu al succesvol

Naaz trad met haar kersverse band met succes op op Lowlands, maar ze richt zich dit jaar allereerst op de showcasefestivals. Met ondersteuning van Dutch Music Export en Dutch Impact heeft de jonge Rotterdamse singer-songwriter met Koerdische achtergrond al mooie resultaten geboekt, zo vertelt manager Koos Groenendijk.

 

Naaz trad al vroeg in de middag op voor een goed gevulde en enthousiaste Molotow. Manager Koos Groenendijk van Bespoke Management: “Het loopt goed. Onze visie op de boekingen is dat het organisch moet groeien. Naaz’ single Words kwam uit in juni en we kregen eigenlijk meteen al festivalaanvragen binnen. We hebben het bij drie festivals gelaten, waaronder Lowlands. We wilden heel bewust inzetten op showcases, zodat we eerst een goede agent kunnen vinden. Na c/o pop in Keulen was dat Reeperbahn, straks First Fifty, en in 2018 Eurosonic Noorderslag en The Great Escape. En nu al word ik bijna dagelijks gestalkt en verkeren we in de luxe positie dat we kunnen kiezen uit alle grote agencies. We staan dus voor de vraag met wie we in zee willen gaan.”

Naaz is getekend bij Universal, op het Dapper-label. Koos: “Universal is een grote maatschappij en daar kun je van alles over denken, maar de aandacht die Naaz krijgt is top. Haar muziek wordt ook uitgebracht op gelieerde labels in Duitsland, Frankrijk en Engeland. En als ergens geen interesse is binnen Universal, dan mogen we zelf gaan shoppen.”

Het marketingbudget dat Naaz van Dutch Music Export heeft ontvangen kwam goed van pas voor de showcase op Reeperbahn. “Toursupport krijg je eigenlijk niet meer van Nederlandse labels. En wij hadden geen zin om Naaz met een akoestische gitaar op Reeperbahn te zetten. Nu konden we dus de voltallige band meenemen. Het geeft meer verdieping aan de muziek én de show.”

Tijdens First Fifty op 23 november in Londen (een initiatief van The Great Escape, dat in mei in Brighton wordt gehouden) zal Naaz optreden in The Old Blue Last.(foto: Mark van Schaick)

https://www.facebook.com/bitsofnaaz/

http://www.dutch-impact.nl/category/festivals/firstfifty