Handelsdelegatie China - Chengdu, Shanghai en Beijing

Dutch Music Export organiseert in samenwerking met House of China, Amsterdam Dance Event, en verschillende Chinese partners een handelsreis naar China. Van 16 tot 26 april doet de delegatie conferenties aan in Chengdu en Beijing en is er een uitgebreide netwerkbijeenkomst in Shanghai, het hart van Chinese media- en muziekindustrie. De reis is bedoeld voor ongeveer 20 artiestenmanagers en andere muziekprofessionals.

China heeft een sterk groeiende markt voor elektronische muziek. De markt voor festivals ontwikkelt zich snel en de clubscene is uitgegroeid tot een stevige industrie met een steeds verder groeiende vraag naar dj’s en uitgaansconcepten. Door de groeiende aandacht voor het beschermen van copyrights en de opkomst van een verschillende streamingdiensten zijn de inkomsten uit royalty’s voor artiesten en platenlabels steeds interessanter. Tijdens de handelsmissie zorgt House of China voor verbinding tussen de Nederlandse delegatie en vertegenwoordigers van alle onderdelen van de Chinese muziekindustrie. De handelsmissie wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). 

 

Programma 

In de eerste dagen van de trip wordt Chengdu aangedaan. Hier organiseert House of China in samenwerking met Brotherhood Music (BHM) de eerste editie van Chengdu Internationale Music Conference (CIEMC). In de dagen na de conferentie vindt de eerste editie van het door BHM georganiseerde CEA Festival plaats. Op de conferentie spreken onder andere ADE-directeur Meindert Kennis en Bas Reeders, projectcoördinator pop, dance en urban bij Dutch Music Export. Dutch Music Export is een initiatief van het Fonds PodiumKunsten, Buma Cultuur en de Stichting Popcoalitie en heeft tot doel de internationale positie van de Nederlandse pop, dance en urban muziek te versterken binnen de wereldwijde muzieksector.
 
De tweede stop is Shanghai. Hier vindt een programma plaats om delegatie kennis te laten maken met de belangrijkste vertegenwoordigers van de Chinese media- en muziekindustrie. De reis sluit af in Beijing op WISE, een conferentie die de grenzen van muziek, technologie en kunst verkent. Naast House of China heeft WISE ook programma ontwikkeld met het Duitse Reeperbahn Festival.  
 
 

AANMELDEN

De handelsdelegatie is gericht op Nederlandse dance professionals die (voornamelijk) repertoire van NL artiesten vertegenwoordigen.  Aanmelden kan hier.  Hotelovernachtingen en conferentie registraties worden door Dutch Music Export verzorgd. Elke deelnemer dient echter wel zelf zijn of haar reis- en visumkosten te betalen.  Hierin speelt House of China een bemiddelende rol, en zal de organisatie helpen met het boeken van de juiste vluchten en het aanvragen van een visum.