Dutch Beats in South Africa - Handelsdelegatie & Showcase voor Nederlandse Urban Artiesten en Muziekprofessionals

 

 Handelsdelegatie & Showcase voor Nederlandse Urban Artiesten en Muziekprofessionals

Nederland is exclusief focus-land tijdens de eerste editie van Africa Rising Music Conference (ARMC) in Johannesburg, Zuid Africa. Dutch Music Export zal samen met 10 Nederlandse urban professionals de conferentie bezoeken. Tevens wordt er een speciale showcase georganiseerd, waar 4 Nederlandse urban artiesten zich zullen presenteren aan de Zuid Afrikaanse muziek industrie en lokaal publiek.

De Afrikaanse muziek markt is één van de snelst groeiende muziek markten van dit moment, die razend snel professionaliseert en mobiliseert. Een belangrijke factor was de lancering van Spotify in maart 2018. YouTube Music volgde een jaar later (maart 2019). Mede daarom groeide de afgelopen twee jaar de streaming omzet met ruim 40% in Zuid Afrika. Met name  dance en hip hop zitten flink in de lift.

 

PROGRAMMA 

Africa Rising Music Conference
De ARMC conferentie vindt plaats op 26 en 27 mei. Tijdens de conferentie worden de belangrijkste ontwikkelingen binnen de Afrikaanse markt uiteengezet, en zijn er tal van mogelijkheden om te netwerken en contacten te leggen met belangrijke Afrikaanse muziekprofessionals.  Een unieke kans om een poot tussen de deur te krijgen bij de Afrikaanse muziekmarkt. Tijdens de conferentie worden er voor de Nederlandse delegatie speciale focus activiteiten georganiseerd, waaronder speedmeeting sessies en een speciaal netwerk diner. 

Artiesten Showcase
Op woensdag 27 mei vindt tevens een showcase plaats met 4 Nederlandse urban artiesten. Voorafgaand aan de showcase organiseert Dutch Music Export een speciale netwerk receptie, waarvoor vooraanstaande Zuid Afrikaanse muziekprofessionals worden uitgenodigd. 

Bushfire Festival
Op 28 en 29 mei zal de delegatie een bezoek brengen aan Bushfire Festival in Swaziland, één van de meest toonaangevende festivals van Zuidelijk Afrika (30.000 cap). De delegatie is uitgenodigd voor een een speciaal netwerkmoment met o.a. de festivalorganisatie en andere belangrijke Afrikaanse stakeholders, en krijgt hier tevens een unieke inkijk in de hedendaagse Afrikaanse festival beleving. De delegatie overnacht tijdens het bezoek op de VIP Glamping van het festival. 

AANMELDPROCEDURE

Handelsdelegatie voor Nederlandse Urban Professionals
Aanmelden voor de handelsdelegatie kan tot 9 maart. De handelsdelegatie is gericht op Nederlandse urban professionals die (voornamelijk) repertoire van NL artiesten vertegenwoordigen. 

Hotelovernachtingen en conferentie registraties worden door Dutch Music Export verzorgd. Elke deelnemer dient echter wel zelf zijn of haar reiskosten te betalen. Aanmelden voor de handelsdelegatie kan hier.

Showcase voor Nederlandse Urban Artiesten
Aanmelden van artiesten voor de showcase kan tot 9 maart. Nadat de aanmeldingen zijn gesloten zal de line-up van de showcase in samenwerking met de organisatie van ARMC worden samengesteld. 

Dutch Music Export levert een bijdrage van maximaal 1.500 euro aan reis- en verblijfkosten per act, tegen 50% van de gemaakte kosten.  Aanmelden van artiesten kan hier.


Heb je een vraag of is iets onduidelijk? Stuur een mail.