COVID-19 - De belangrijkste initiatieven vanuit de Nederlandse muzieksector op een rij

De Nederlandse industrie wordt hard geraakt door de Corona-crisis. Ondanks de harde klappen bewijst de Nederlandse muzieksector zich innovatief, strijdbaar en verenigbaar. Hieronder zetten we de belangrijkste initiatieven op een rij: 


Meldpunt Financiële Schade Popcoalitie
De Popcoalitie vertegenwoordigt de popsector in de breedste zin des woords - live, makers, talentontwikkeling en producenten. Met de ‘corona-crisis’ is het belangrijk dat de Popcoalitie in alle dialogen duidelijk kan maken wat de schade is waar we het over hebben. Daarom is het van belang dat iedereen uit de sector die financieel getroffen is door de crisis, deze schade zoveel mogelijk invult in het online formulier. Dit geldt voor artiesten, crew, boekingen-en managementkantoren, organisatoren, van alle niveaus. 

Meer info hier: https://www.popcoalitie.nl/nieuws/corona-meldpunt-schade


Please Don’t Stop The Music
Nu COVID-19 ervoor zorgt dat alle concerten en festivals op zijn minst tot 1 juni, worden afgezegd of verplaatst, worden grote verliezen geleden en de live-industrie is in gevaar. Daarom is Please Don't Stop The Music in het leven geroepen. Een website waar je je favoriete Nederlandse artiesten kunt steunen door het kopen en luisteren van Muziek & Merchandise via hun webshop. Dit alles om ervoor te zorgen dat onze artiesten straks kunnen blijven optreden.

Meer info hier: https://pleasedontstopthemusic.nl/


Luisternaarons.nu
Nederlandse artiesten, componisten en tekstdichters roepen de zendermanagers van zowel publieke als commerciële radiostations op, vanaf heden zoveel mogelijk muziek van Nederlandse bodem te draaien. Hierdoor komen de Buma en Sena-gelden in ieder geval ten goede aan de Nederlandse musici, die door het wegvallen van alle live-events in Nederland een groot deel van hun inkomsten in rook hebben zien opgaan. 

Meer info hier: https://luisternaarons.nu/


United Independent Music Agencies
In deze tijd worden agenten wereldwijd in hun werkzaamheden bijzonder hard getroffen. De live sector staat of valt bij de artiest, de kunstenaar. De artiest en zijn vertegenwoordiging wordt tot nu toe helaas ontzien. United Independent Music Agencies trekken samen op voor concrete maatregelen in de live-sector, en voor een helder en eenduidig Europees beleid.

Meer info hier:  https://bit.ly/UIMA2020


Statement MMFnl
Niemand in de huidige crisis heeft het gemakkelijk en iedereen maakt zich -terecht- zorgen. Mensen vrezen voor hun baan of hun bedrijf, en een oplossing is, ondanks eerste maatregelen vanuit de overheid, nog niet in zicht. Hierdoor zijn veel onderdelen van de culturele sector zich momenteel aan het buigen over hoe ze deze crisis kunnen overleven. Het is volgens het MMFnl juist op dit moment goed om uit te zoomen en de gehele keten van deze culturele sector te bekijken en hopelijk te redden. Het bestuur van MMFnl wil hierom een aantal zaken onder de aandacht brengen in een online statement

Meer info hier: http://www.mmfnl.com/covid19Tip: om op de hoogte te blijven van de nieuwste internationale ontwikkelingen rondom het Coronavirus en de muziek industrie, schrijf je in op de MUSIC x CORONA nieuwsbrief